Barátság Etikett

2019.08.02

Igaz barátnak tartod magad?

A barátok segíthetnek, inspirálhatnak, biztathatnak, vigasztalhatnak és irányt mutathatnak. Néhányan szerencsések és büszkélkedhetnek azzal, hogy életre szóló barátságokat kötöttek, míg mások tartanak közel engedni embereket magukhoz, mivel sokszor csalódtak már barátságokban. Ha nagyon egyszerűen szemléljük a barátság kérdését, akkor vannak olyanok, akiknek több ideig tart új ismeretségeket kötni és a barátság kialakulása egy hosszabb folyamat eredménye, van, aki könnyen ismerkedik és barátkozik, mint például én, ezért én alapvetően három kategóriát különböztetek meg: közeli ismerősök, barátok és legjobb barátok. De bármelyik csoportot is venném elő, úgy gondolom, hogy ez az írás, most általánosságban arról szól, hogy mik azok a szempontok, melyeket figyelembe kell vennünk a barátságaink fenntartásához.

Annak érdekében, hogy megőrizzük ezeket a kapcsolatokat, először is mélyen magunkba kell néznünk. Önvizsgálatot kell tartanunk. Mi az, ami felbosszant? Mi hoz ki a sodromból? Mi tesz boldoggá? Mik a gyengeségeim és az erősségeim? Mitől leszek rosszkedvű és mi vidít fel? Mi befolyásolja a türelmem? Ha ezekkel, vagyis saját magunkkal tisztába kerülünk, barátságainkat - és párkapcsolatainkat- is könnyebben tudjuk kezelni. Összegyűjtöttem néhány fontos szempontot, ami a barátság etikettjébe tartozik, röviden.

Megbecsülés

Értékeld a barátságaidat, amikor csak lehetőséged adódik. Nem szabad figyelmen kívül hagyni olyan jeles alkalmakat, mint születésnapok, névnapok, évfordulók és különleges események. Növeld a barátságod iránti bizalmat, vond le a múlt tapasztalatait és légy hálás azért, hogy megismerkedtetek. Értékeld át, hogy mit tudnál jobban csinálni a jövőben.

Kommunikáció

A barátságok megtartásához elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, és a távolság a mai világban már nem lehet akadály. Van telefon, közösségi média, e-mail stb.. ezek mind azt a célt is szolgálják, hogy a kommunikáció könnyebbé váljon, ezáltal barátainkat el tudjuk érni bárhol is legyenek a nagyvilágban. Ami nem mellékes, ha már a kommunikációról beszélünk, az az, hogy figyelembe kell venni a bizalmas, érzékeny információkat, és, amennyiben szükséges, mindig készülj fel a következményekre és az esetleges felelősségvállalásra. Rendszeresen kommunikálj, már egy szimpla "Szia, hogy vagy?" is mosolyt fog csalni a barátod arcára, mert tudja, hogy gondolsz rá.

Éljetek és nevessetek

A nevetés számomra különösen fontos dolog. A nevetés egy olyan érték, amit sajnos nem elég gyakran tapasztalnak meg az emberek, megfigyeléseim alapján. Mivel a barátok általában körülvesznek egy-egy nevetés pillanatában, ezért nagyon fontos, hogy érezzétek jól magatokat, éljétek át a pillanatot, úgy, hogy közben tudjátok kezelni a kihívásokat, melyeket az élet vet rátok. A mosolygás vagy nevetés boldogabbá teszi a világot, amelyben élünk, és ez tényleg így van. Nevessetek együtt és sokat!

Inspirálj!

Szerintem nagyon fontos tényező egy barátságban, hogy a felek kölcsönösen tudjanak hatni egymásra, és egymást segítsék úgy, hogy közben fejlődnek. Osztd meg az ismereteidet, és szerezz új ismereteket, hisz csak tanulni tudtok egymástól. Építsetek kapcsolatokat, támogasd barátaidat terveik megvalósításában, szélesítsétek a látókörötöket. Bíztassátok egymást! Tanuljatok együtt, hogy ez által fejlődjetek, felhúzzátok egymást, így váltok ragyogóan boldog emberekké. Vegyetek részt üzleti és társadalmi eseményeken, és, amikor csak tehetitek, ösztönözzétek egymást. Osszátok meg egymással a legújabb trendeket és divatot, motivációs történeteket, a legfrissebb híreket és technológiákat, bármit, ami feldob és inspirálóan hat rátok.

Légy támasz!

Mindig legyünk ott barátaink mellett a nehéz időkben. Amikor borúsabb napok jönnek, mutassuk meg, hogy ránk mindig számíthatnak, hiszen ilyenkor van a legnagyobb szükség a támogatásunkra. Engedjük meg, hogy támaszt nyújthassunk, álljunk készségesen rendelkezésre, ha szükség van ránk, soha ne fordítsunk hátat. Ha kérik, adjunk tanácsot, legyünk kedvesek és megértőek. A barátság az idő próbája.

Tisztelet

A barátok iránti hűség megköveteli a tiszteletet és a bizalmat, de nem elég a barátunk irányába kifejezni tiszteletünket, a környezetüket, családjukat, véleményüket és nézeteiket is tiszteletben kell tartanunk. Ha tisztelsz másokat, ők is tisztelni fognak téged.

A barátság etikettje egy olyan intelligencia-tudatosság, amelyet mindenkinek ismernie kellene. Az egyensúly megteremtésében fontos szerepet játszik a kémia, a hitelesség, a bizalom és a tolerancia. A barátok megértik egymást és kitartanak egymás mellett jóban rosszban.

Ezt a bejegyzést a barátaimnak ajánlom, és köszönöm, hogy velem vannak az életem minden szakaszában. KÖSZÖNÖM!