Ne érj a hajadhoz! Miért ne?

2020.05.11

Nehéz megállni, hogy ne játszunk a hajunkkal, de azt tudtátok, hogy minden alkalommal, amikor megérintjük, egy üzenetet küldünk a világba? Bele sem gondolunk, de ellenkező üzenetet, mint, amit szeretnénk. 

A Dove felmérése alapján a dús és/vagy a lelapuló hajú lányok naponta 18x is hozzáérnek a hajukhoz, aminek persze több oka is van: szeretnénk, ha lenne tartása vagy éppen egy csábosabb megjelenésre hajtunk, ezért nem is tudjuk, hogy valójában azt az üzenetet közvetítjük, hogy bizonytalanok vagyunk. 

A hajunk megérintéséve tudat alatt a közérzetünkkel és az önbizalmunkkal van összefüggésben. Minden alkalom, amikor megérintjük a hajunkat, a nyakunkat, vagy a fejünket jelzés értékkel bír, mégpedig, hogy kellemetlenül, feszélyezve érezzük magunkat. Pedig valószínűleg egyáltalán nincs ilyenről szó, nagyon is szuper minden (én a képen) csak egyszerűen szeretnénk, ha lenne tartása hajunknak vagy már megszokásból csináljuk, és észre sem vesszük. Mégis, ha ez nem is tükrözi a valóságot, akkor is alacsony önbecsülésre utal, és azt sugallja, hogy nem vagyunk magabiztosak. Ez pedig számtalan szituációban hátrányos például egy állásinterjú alkalmával vagy egy megbeszélésen a munkahelyünkön.

Megoldás? Tudatosan figyeljünk oda erre. Találjuk meg azt a terméket, ami a legmegfelelőb számunkra, és a legjobb tartást adja a hajunknak, így nap közben nem kell ezzel foglalkoznunk. Állásinterjú vagy fontosabb megbeszélés előtt fogjuk össze vagy kontyba, tűrjük hátra, de a lényeg, hogy ne essünk kísértésbe. 

Szerintem megéri erre odafigyelni.