Brunch Tippek Otthonra

2020.05.09

"Brunch without prosecco is a sad late breakfast." Még a brüsszeli éveimben (sok buli...) alakult ki ez a bruncholós szokás, amikor a reggelihez már késő volt, de egy fullos ebéd még korai lett volna. Ez valahogy megmaradt nálam. A testvéremmel szeretünk reggelizni, de bruncholni annál inkább. A brunch az angol reggeli « breakfast » és ebéd « lunch » szavak összeolvadásából jött létre. Véleményem szerint ez a legjobb módja annak, ha szeretnénk valamit rohanásmentesen megvitatni, úgy, hogy nem kell korán kelnünk, és tökéletes arra is, hogy kicsit ellazuljunk, és élvezzünk a barátaink/családunk társaságát, ha időnk engedi akár hétköznap is. Tegnap is tartottunk egy ilyen tesós brunch napot, és ez adta az ötletet, hogy megosztom veletek a tippjeimet a tökéletes otthoni bruncholáshoz :

  • Ne komplikáld a menüt, nem egy 5*-os konyhát vezetsz személyzettel! Legyen valami sós, édes, válasszunk közkedvelt, könnyen elkészíthető ételeket. Egy finom quiche tökéletes választás lehet, laktató és hamar elkészül. A boltból pedig beszerezheted a friss pékárut, ha nem lenne időd elkészíteni otthon például a brióst vagy a croissant.
  • Ételallergia és figyelmesség - mikor a menüt tervezzük, vegyük figyelembe vendégeink étkezési szokásait (vegetáriánus, laktózérzékeny, gluténmentes? stb) és készítsünk több féle ételt, ami közül választhatnak.
  • Nem kell mindent aznap megcsinálnunk. Egy gyümölcssalátát már előző nap is összeállíthatunk, sós sütit is süthetünk előző este.
  • Fogadjuk el a segítséget. Amúgy is ez egy kötetlen, laza "esemény", és jó érzés, ha mások is sürögnek, forognak velünk együtt. Lehet ez egy igazi közösségi élmény.
  • Az asztalt előző este már megteríthetjük, így megkíméljük magunkat a rohanástól, mikor már kopogtatnak az ajtón, de mi még épp a muffint keverjük be, és nem készültünk még elő semmivel.
  • Tálalhatunk svédasztalos stílusban, így mindenki kiszolgálhatja magát.
  • Készülhetünk alkoholmentes koktéllal, frissen facsart gyümölcslével, de mi hétvégén a proseccora esküszünk !
  • Készüljenek el az Instafotók, majd tegyük félre a telefonunkat és élvezzük a társaságot.